2024-03-03T00:00:00+01:00
Nalaganje dogodki
Ta dogodek je minil.

Dnevi duhovnosti na Butoraju pri Črnomlju

od 6. do 10. avgust

PRIDI IN POGLEJ

Jn 1,46

Nekaj napotkov in obvestil udeležencem s strani organizatorja

Letošnji dnevi duhovnosti bodo namenjeni iskanju spodbude vsakemu med nami, da bi v svojem okolju v moči Svetega Duha oznanjal veselo novico, zato sem povabil v goste dr. Marjana Turnška, Antona Marinka, Dražena Busića in Zorana Kodelo.

Rad bi vam predstavil goste:

  • Dr. Marjan Turnšek je avtor izjemne knjige »Prebudimo spečega velikana« in bo gotovo njegova prispevek močno povezan s temo nove evangelizacije.
  • Dražen Busić je že nekajkrat vodil seminarje za animatorje v Sloveniji. Sicer je Zagrebčan in avtor mnogih del s področja karizmatične duhovnosti.
  • Anton Marinko je nestor karizmatične prenove v Sloveniji. Njegov prispevek je utemeljen vedno na bogatih izkušnjah pri širjenju karizmatične duhovnosti in utrditvi izvajanja seminarjev po župnijah.
  • Zoran Kodela je direktor TV Exodus, ki v veliki meri širi prav sporočilo karizmatičnega duhovnega izkustva, še posebno pa življenja z Božjo besedo.

Kot običajno pa bo v soboto romanje na Žeželj z mašo ob 11. uri. Mašo bomo imeli tudi vsak dan, praviloma po zaključenem popoldanskem programu, razen če se bomo drugače dogovorili. Vsako jutro začnemo s hvalnicami po zajtrku, ob 9. uri pa s prvo delavnico. Popoldanski program začenjamo ob 15. uri. Zvečer pa zaključimo dan z molitvijo pred kapelo. Vse dogajanje bo napolnjeno s slavljenjem, vedno pa bo na razpolago tudi molitev za potrebe posameznikov, spoved ali pa duhovni pogovor.

Tudi letos si bomo hrano pripravljali sami, zalo bodo dobrodošli pridelki z vaših vrtov od začimb do vseh vrst zelenjave in sadja. Za pokrivanje stroškov bomo tudi letos imeli na mizi škatlo za prostovoljne darove. Še o prenočevanju: določeno število postelj na Butoraju ali pri gostoljubnih domačinih bomo imeli pripravljenih, zato je pamet no, da se zainteresirani javite na moj naslov ali telefon. Za spanje v spalni vreči ali v šotoril pa je dovolj prostora, le blazino je pametno imeti s seboj.

Ker bodo to dnevi duhovnosti, priporočam, da imate s seboj Sveto pismo, pesmarico, inštrumente za slavljenje in predvsem obilo dobre volje in pripravljenosti za služenje.

Še nekaj nujnih podatkov:

Za vse, ki ne boste mogli biti z nami vse dni, se lahko udeležite katere koli posamezne delavnice, tudi prenočevanje ni obvezno. Tisti, ki bi se radi okopali v Kolpi, pa si boste to lahko privoščili predvsem v prostem času. Tako bodo ti dnevi zanimivi tudi za otroke.

Kdor nima prevoza, lahko pride do Črnomlja z vlakom ali avtobusom s tem, da prej javi čas prihoda za dogovor o tem, kako vas pripeljemo na kraj dogajanja.

Zbiranje bo v torek 7. avgusta od 8. do 9. ure.

Dopoldanska delavnica se bo pričela ob 9. uri, popoldanska pa ob 15. uri. Zajtrk je pred 8. uro, kosilo okoli 12.30 ure, večerja pa ob 19. uri.

Vsako posebno željo sporočile vnaprej, da bomo organizacijo temu prilagodili.

Na vaša vprašanja bom dostopen na mail: marian@dvornik.org in na telefon 051 302 895.

Za pokrivanje stroškov so dobrodošli prostovoljni prispevki.

Rezervacija prenočišča je mogoča do zasedbe kapacitet.

Ti dnevi so do sedaj dokazali, da je to ena od bolj uporabnih priložnosti za izkustvo Prve Cerkve. Ti dnevi so tudi zate.

Pridi in poglej.

v imenu organizatorja, Marjan Dvornik