Nagovori Petra Herbecka | Peter Herbeck’s Teachings2022-09-05T12:09:29+02:00

Peter Herbeck – Odraščajoči otroci in družinska molitev

Predstavitev gostov: Debbie in Peter Herbeck

Zakonca Debbie in Peter Herbeck živita v Ann Arborju v Michiganu in imata štiri otroke ter sedem vnukov.

Peter je podpredsednik misijonske organizacije Renewal Ministries. Že več kot trideset let aktivno sodeluje pri evangelizaciji in Katoliški karizmatični prenovi v ZDA, Kanadi, Afriki in vzhodni Evropi. Peter je sovoditelj tedenskega televizijskega programa The Choices We Face (Izzivi, s katerimi se soočamo). Prav tako vodi dnevno radijsko oddajo Fire on the Earth (Ogenj na zemlji). Pogosto je govornik na konferencah, napisal je knjigi When the Spirit Comes in Power (V moči Svetega Duha, prevedena tudi v slovenščino) in When the Spirit Speaks (Ko Duh spregovori).

Debbie je z mnogimi delila svojo osebno pot vere od judovstva do krščanstva in poznejšega vstopa v Katoliško cerkev. V zadnjih štiridesetih letih je Debbie veliko delala z mladimi in ženskami. Je znana govornica na misijonskih potovanjih ter mentorica dijakinjam in študentkam. Je ustanoviteljica in izvršna direktorica kampa Pine Hills Girlsnter ter ustanoviteljica organizacije Be Love Revolution, ki mladim ženskam pomaga pri srečanju s Kristusom. Napisala je Safely Through the Storm (Varno skozi nevihto): 120 premišljevanj o upanju; Firmly on the Rock (Trdno na skali): 120 premišljevanj o veri ter Love Never Fails (Ljubezen nikoli ne zgreši): 120 premišljevanj o ljubezni.

V zadnjih letih Debbie in Peter Herbeck objavljata veliko prispevkov ter video posnetkov na temo družine, vzgoje ter vere.

Prispevek in pogovor o temi Vera: kaj pa moji otroci? je zelo aktualen danes, še posebej v Sloveniji. Zato ne spreglejmo tega pogovora.

Prevod članka Peter Herbeck: Vera, kaj pa moji otroci?