Dragi bratje in sestre,

 

postne spodbude prihajajo z vseh strani, jaz pa vas vabim letos k malo drugačnim žrtvicam, oziroma delu sočutja. Sočutja do vseh tistih mam in očetov, ki se odločajo za splav in bodo v času posta nanj tudi naročeni v ljubljanski ginekološki bolnici.

 

Pred nekaj dnevi sem dobila informacije o številu splavov, ki jih na dan naredijo v eni slovenskih največjih ginekoloških bolnišnic.

Kirurških splavov 15! Le v enem dnevu!

Sem niso všteti kemični splavi, ki pa jih je vsaj še enkrat toliko. In to je številka le za eno bolnico, vemo, pa da jih v Sloveniji izvajajo v večini večjih mest.

Številke so strašljive. Vsak dan vsaj dva šolska razreda otrok, če ne več.

 

Če nam je zatajila vsa preventiva, obstaja le še en način, da se morda reši vsaj še kakšnega od teh malih…

V svetu že trinajst let poteka molitev pred porodnišnicami, ki se ji reče 40 dni za življenje (https://www.40daysforlife.com/), v kateri je bilo od leta 2007 rešenih že 16.742 otroških življenj. Svoj čas je darovalo že več kot milijon prostovoljcev, katerih molitve niso le pomagale preživeti otrokom, ampak so pomagale tudi 196 delavcem, ki so izvajali splave, zapustiti te službe ter posledično zapreti 106 klinik za splave po celem svetu. https://www.youtube.com/watch?v=mdyHcdkWGgg&feature=youtu.be

Tudi v Sloveniji obstajajo vsaj trije otroci, katerih življenja so visela na nitki, a so sedaj živi in zdravi prav zaradi prostovoljcev, ki so se dali na razpolago za ta misijon. Ena od mamic, je svojo hčerko pripeljala pokazati in se zahvalila s temi besedami: “Če vas ne bi bilo takrat tam, moje hčerke ne bi bilo danes tukaj!”

 

Abby Johnson, bivša direktorica klinike za splave, ki jo je 8 let vodila v Texasu v Ameriki, o kateri je bil posnet tudi film Unnplaned, je povedala pretresljivo statistiko, ki so jo delali šefi Planned Parenhood-a (največje ameriške verige klinik za splave). Normalen osip že naročenih splavov je okrog 20%, kadar pa kdo moli pred porodnišnico se kar do 75% mamic, ki so že imele datum in uro za splav ne prikaže v ambolanto. Pripenjam video, kjer Abby to pove. (poglejte od 1 min. do 2.30 min). https://www.youtube.com/watch?v=AIyD1q_Ri30

In še napovednik o filmu, ki so ga posneli po njeni knjigi in upam, da ga bomo kmalu gledali tudi v naših kinematografih. https://www.youtube.com/watch?v=gBLWpKbC3ww

 

Vabim vas, da se nam tekom tega posta pridružite ob sredah in ob petkih od 9h do 12h pred ljubljansko porodnišnico (Šlajmerjeva 2), kjer bomo molili za vse otroke, starše, zdravstvene delavce, sodnike, pro-life aktiviste in navsezadnje za anti-life aktiviste. Začeli smo na pepelnico.  Za dodatna vprašanja mi lahko pišete.

 

Naj zaključim z besedami Abby Johnson, ki pravi, če vas je strah priti moliti pred porodnišnico pomislite na otroke, ki bodo v tem dnevu splavljeni. Koliko je strah šele njih.

 

Pogumno, Jezus je rekel …” Ne bojte se, jaz sem svet premagal!”

 

prijavite se tukaj

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hPuOn-Kzi826okymzJIJGvqXEhse9ho52YicC3EtRk4/edit?usp=sharing

 

Lepo prosim, če lahko to vabilo še komu posredujete. Vse pa izročam v molitev in kakšno postno žrtvico v ta namen. Hvala vsem.

Urša Cankar Soares

By |2020-02-28T13:19:04+01:00petek, 28. 02. 2020|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment